Jdi na obsah Jdi na menu
 


Základné informácie o andulkách

12. 12. 2006

Andulky sa vyskytujú takmer v celej Austrálii okrem východného pobrežia a Tasmánie. Andulky sú veľmi spoločenské vtáky ktoré žijú v kŕdľoch.

 

Andulky sú najmenšie ploskochvosté papagáje. Sú veľmi obľúbené medzi chovateľmi, keďže sú nenáročné. Andulky sú spoločenské vtáky a keď nemajú pri sebe druhú andulku mali by sme sa im veľa venovať. Niektoré andulky sa dokážu naučiť aj pár slov dokonca aj celé vety.

Môžeme ich chovať v klietkach, voliérach rôznej veľkosti a rôzneho vybavenia.

 

Veľkosť: 18 cm aj s chvostom

Vek: 8-10 rokov niektoré andulky sa dožijú aj viac

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář